NVIDIA DRIVERS

4 Haziran 2007 Pazartesi

Microsoft Surface


Microsoft, üzerine konulan bazı nesneleri tanıyabilen, fotoğrafları gösterebilen, müzik çalabilen ve büyük bir dokunmatik ekrana sahip masa şeklindeki 'Surface' adlı yeni ürününü piyasaya sürdü.




Şirketin açıklamasında, 'Surface'in otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı belirtildi.




Fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın 30 inç boyutundaki ekranı dokunmatik.




Masa, kameraları sayesinde üzerine konulan cep telefonu gibi bazı cisimleri tanıyabiliyor ve yüzeyine dokunulduğunda diğer dokunmatik ekranlar gibi üzerine dokunulan tek noktaya değil, tüm noktalara aynı anda tepki veriyor.




'Surface'in Microsoft'un patronu Bill Gates'in, fare ve klavye yerine bilgisayarların ses, kalem ve dokunmayla yönetilmesi planının önemli bir aşaması olarak kabul edildiği belirtiliyor.




Microsoft yetkilileri, gelecekte her yerde bu tür yüzey-ara yüzlerin kullanılacağını tahmin ettiklerini ve bu ürünle yüzbinlerce otel ve restoranın ilgilenebileceğini söyledi.




'Surface' sayesinde bir restoranda tüm menü müşterilere sunulacak ve müşteri istediğini dokunarak, sipariş verebilecek.




Masadaki sistem, sipariş hakkında bilgi de verecek. Örneğin müşteri garsonun getirdiği şarap kadehini masanın üzerine koyduğunda kadehteki barkodu okuyan sistem, şarabın yapıldığı üzüm bağının nerede olduğu hakkında bilgi verip, bağın bulunduğu bölgeden fotoğraflar gösterecek.

Hiç yorum yok: